Термопомпа ARISTON NIMBUS COMPACT

10.04.2019

Термопомпа ARISTON NIMBUS COMPACT

Термопомпите ARISTON Nimbus NET, изцяло проектирани и произведени от Ariston, предлагат авангардни решения за постигане на максимален комфорт и икономия на енергия.

Гамата NIMBUS NET включва моноблокови продукти, маркирани с буквата „M“ и сплит системи, маркирани с буквата „S“

Версиите PLUS NET и POCKET M NET са предвидени да отопляват и охлаждат, докато версиите COMPACT и FLEX също са в състояние и да произвеждат битова гореща вода.

 

Термопомпа Ariston Nimbus Compact

е сред най-компактните

Енергийна ефективност и управление

Всички модели всъщност вече са готови за A +++, максимален декларируем енергиен клас, започващ от 2019 г., за да предложат на всички клиенти на Ariston максимален енергиен комфорт, толкова усъвършенстван, че да бъде наистина устойчив в бъдещето.

Управлението през смартфон с приложението ARISTON NET за iOS и Android e достъпно за цялата гама термопомпи Nimbus NET. С него термопомпите АРИСТОН може да се контролират дистанционно не само от вашите клиенти, но и от Центъра за техническа помощ.

Възможно е също така термопомпата да се управлява комфорта директно с гласа, благодарение на интеграцията със системата на „умния дом“ на Google Assistant.

 

Номиналната мощност на термопомпата

е при – 7 градуса

Технически възможности

Номиналната мощност на термопомпите ARISTON NIMBUS COMPACT e изчислена при – 7 градуса. Това я отличава от стандартните модели на всички останали производители. В номенклатурния ред тя се отбелязва с двуцифрено число: 40, 50, 70, 90 и 110. За потребителите това следва да се разбира: 4, 5, 7 и 11 кВт номинална мощност при – 7 градуса. Сравнено с аналогични мощности при други марки, термопомпа Аристон 5 кВт се равнява на 7-ца на друг производител, тъй като при него номиналната мощност е обявена при + 7 градуса.

Също така, следва да се отличи и друга възможност. Стандартно термопомпите на АРИСТОН подават до 60 градуса вода към отоплителния кръг. Това ги прави особено подходящи при реновации и подвързване към съществуващо радиаторно отопление.

Вграденият бойлер в термопомпата ARISTON NIMBUS COMPACT е 180 л. Той има вградена анодна защита. Възможно е да се прави седмичен график, включително и за режим „Антилегионела“. На практика този бойлер и предвид мощността на термопомпата, може да осигурява топла вода на 4 – 6 членно семейство.

И не на последно място. Новите външни тела на термопомпите Аристон са със специален нискошумов дизайн и увеличен размер за оптимален хладилен цикъл при ниски температури на околната среда. Така дори и при – 20 градуса, термопомпата осигурява  + 45 градуса на подаващата вода.

Във вътрешното тяло е вграден back-up тристепенен ел. нагревател (2+2+2 кВт). Той служи при аварийни ситуации или в ситуации на необходимост при особено ниски температури на околната среда.

Предвидени са изпълнения за монофазно и трифазно захранване към електрическото захранване.